"VOEL JE HART' - natuurwandelingen & zo
welkomspagina

 

 

 

 

 

"VOEL JE HART" - NATUURWANDELINGEN & ZO







De wereld waarin wij leven wordt steeds harder, onpersoonlijker en zakelijker. En waar blijf jij dan of waar vind je dan dat plekje waar jij jezelf kan zijn?

We kunnen er over praten tijdens ontspannen wandelingen in de natuur. Samen komen we zeker een stapje verder op onze zoektocht. In gesprekken met een open hart.

Luisteren, zien, proeven en ruiken. Dan ontbreekt er nog eentje: VOELEN !

Voelen en dus beleven: De moeilijkste en eenmaal gevonden de makkelijkste. Ga op zoek; ruim je eigen "rommel" op en leef ! Laat al je emoties de vrije loop. Je mag óók en voorál aan jezelf denken. Opkroppen leidt naar verharding of zelfs cynisme. "Voel je Hart" en probeer er naar te leven.

De natuur als coach, als vriend. Moeder Aarde als jouw gastvrouw, gids en voorbeeld. Moeder Aarde heeft alles wat je nodig hebt en ze zal je alles geven. Tast toe !



 







Iedere stap is vrede.

De stralende rode zon is mijn hart.

Elke bloem beantwoordt mijn glimlach.

Hoe groen en fris is al wat groeit.

Hoe verkoelend de wind.

Elke stap, gezet in vrede,

verandert de weg-zonder-einde

in een blijmoedig pad.


Thich Nhat Hanh





Tja, na dit gedicht van deze grote man past eigenlijk alleen nog zwijgen. Maar ik wil me toch, heel kort, even voorstellen:

Ik ben Rien van der Steen, gepassioneerd natuurliefhebber. Veel onderwerpen op het gebied van natuur, duurzaamheid én spiritualiteit hebben mijn belangstelling. Ik ben gediplomeerd IVN-docent en IVN-natuurgids. Ik gids o.a. voor IVN, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming. Verder ben ik stadsvogeladviseur en tuinvogelconsulent voor Vogelbescherming Nederland. Ook bij andere organisaties draag ik mijn steentje bij, zoals bij Sovon (vogelmonitoring) en Vereniging Natuurmonumenten.

Maar wat mij betreft, zo wel genoeg over mij. Want bovenal ben ik luisteraar. Ik wil heel graag Uw verhaal horen.

Wanneer U nu nog verder geïnteresseerd bent nodig ik U uit naar de diverse hiernaast genoemde onderwerpen te gaan. In de loop van de tijd zal de inhoud steeds verder worden uitgebreid.