"VOEL JE HART' - natuurwandelingen & zo
meditatieve natuurwandelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN MEDITATIEVE NATUURWANDELING


Wat mij betreft zit deze wandeling een beetje tussen de educatieve wandeling (het wat leren over de natuur) en de stiltewandeling in.

Ik zou me kunnen voorstellen dat U, om wat te leren, wel een cursus zou gaan volgen en dat U op Uw vrije dag niet vermoeid hoopt te worden met allerlei weetjes en dat, aan de andere kant, een stiltewandeling weer te veel van het goeie (stille) is. Op verzoek is de meditatieve wandeling er bij gekomen.

We gaan, ook weer in een klein groepje, op pad in een rustig tempo en de begeleider vertelt zo af en toe wat. Niets nieuws dus. Maar het gaat nu niet om de weetjes maar om de ontspannen en ongedwongen sfeer. Zelfs in de verste verte loert er geen gevaar dat U een prestatie moet leveren. Gewoon ontspannen mee kuieren.

Wanneer eenieder zich op z'n gemak voelt gaan we wat eenvoudige (soms meditatieve) oefeningen doen. Geen ingewikkelde poses en toestanden maar dingen als voelen hoe je loopt, contact maken met de aarde en zelf het contact zijn tussen hemel en aarde.

Voelen wat de stilte met je doet en bijvoorbeeld languit in het bos tussen de bladeren liggen... Lang geleden waarschijnlijk. En heeft U zich wel eens met de ogen dicht door iemand anders door het bos laten leiden ? Een aparte ervaring !

En zo zijn er diverse leuke dingen te doen onderweg. Maar vrijheid blijheid en alles met mate. Wilt U een keer niet meedoen, altijd goed. Wilt U enkel toekijken? Ook goed.

Weet U zelf iets leuks voor onderweg ? Fantastisch. En dat onderweg blijft er bij horen. We zijn onderweg, in een rustig tempo, om te ontspannen en om jezelf weer een beetje, al is het maar even, terug te vinden.