"VOEL JE HART' - natuurwandelingen & zo
de natuurcirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE NATUURCIRKELDe werkzaamheden die we in de natuur kunnen doen worden zo langzamerhand voor mij wel wat veel. Mijn idee is daarom wat mensen te enthousiasmeren om mee te doen met allerlei karweitjes in de natuur. Kortom: een Natuurcirkel van enthousiaste doeners.


Het soort klusjes kan heel erg variëren. Van bijvoorbeeld het wegbrengen van wat brochures of pamfletten, het tellen en inventariseren van vogels tot het bedenken en uitwerken van ideetjes m.b.t  tot natuurbehoud. Verder ook gewoon de handen uit de mouwen steken om bijvoorbeeld nestkasten op te hangen of wat struiken te planten. Recent is daar nog bij gekomen het begeleiden van natuurprojectjes en het adviseren over hoe je een eigen tuinreservaatje kan inrichten. Dat alles uiteraard geheel vrijblijvend en binnen Uw eigen grenzen.
                                                                          
Wat krijgt U er voor terug ?


Nou, in de eerste plaats natuurlijk dankbaarheid van de plantjes en de beestjes en zo nodig een schouderklop van mij. Verder lichamelijke inspanning zodat het eventuele gebruik van seresta en valium afgebouwd kan worden. Gezellig bezig zijn en vooral veel buiten zijn. Als extraatjes denk ik aan mooie excursies naar natuurgebiedjes waar U altijd al eens heen had gewild. En let wel, het is wel allemaal vrijwilligerswerk. Er zit dus geen geldelijke beloning aan vast.