"VOEL JE HART' - natuurwandelingen & zo
themawandelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN THEMAWANDELING

Onder een themawandeling versta ik alle soorten wandelingen met een bepaald onderwerp of een soort landschap dat we bezoeken. De eerdergenoemde Stiltewandeling is dus wat mij betreft ook een themawandeling met als thema stilte. Ook de aanleiding om op pad te willen, kan een thema zijn. U geeft het thema aan en ik zal proberen daar iets mee te organiseren.


Daar moet ik eerst iets over zeggen. Men heeft mij ooit eens een generalist genoemd en sindsdien beschouw ik dat als een 'geuzennaam'. Inderdaad, generalist en dat wil ik graag ook vasthouden. Ik weet van heel veel een klein beetje. Dat kan ook bijna niet anders want de natuur is zo groot en veelomvattend dat een mensenleven niet genoeg is om er maar een procentje van te leren kennen. Er zijn ook mensen die al hun tijd wijden aan een specialisatie, zoals muggen of paddenstoelen of mossen en ga zo maar door. Ook een mooie keuze.


Mocht U dus een wandeling willen met bijvoorbeeeld enkel het thema mossen dat zal ik proberen in mijn omgeving iemand in te schakelen die mee gaat. Mijn eigen voorkeur is, zoals U begrijpt, het grote geheel en het contact met U en de natuur, waarbij ik eerlijk moet opbiechten de het thema 'vogels' mij wel zeer na aan het hart ligt.


U kunt het dus zelf verzinnen en hoort van mij of ik er iets mee kan en wil. Ik zal toch enkele voorbeelden van thema's geven :

Paddenstoelen

Mossen en Varens

Planten

Vogels (vanzelfsprekend)

Waterleven

Vlinders en Libellen


Heide

Bos

Laagveengebied

Moeras

Polderlandschap

Landgoed


Het vieren van je verjaardag

Een reunie

Een jubileum

Een onderbreking van een seminar of cursus

Een bedrijfsuitje

Een cadeautje voor iemand

Nou, dit lijkt me wel genoeg voor wat betreft het thema: Themawandeling.